Zelemenjava

Članice Hortikuklturne sekcije TD Most na Soči so 26. aprila ponovno organizirale zdaj že tradicionalno zelemenjavo. Zaradi slabega vremena so jo zopet izpeljale v prostorih Vodne hiše ob jezeru. Morda sta dež in grom pregnala nekaj obiskovalcev, a  hortikulturnice so se razveselile predvsem večjega števila novih obrazov, kar je bilo verjetno povezano z letošnjim aktivnejšim obveščanjem.

Zagreti vrtičkarji so tako med sabo zamenjali predvsem številne sadike zelenjave, rož, začimbnic, dišavnic, zelišč in semen. V sproščenem razgovoru so menjali tudi svoje zanje in praktične izkušnje pri pridelavi in predelavi le-teh.

Za estetsko podobo letošnje zelemenjave so poskrbeli Sonja Jovanović z izdelavo ličnega transparenta in Dragica ter Pavle Lapanja za umetniško dekoracijo na razstavnem omizju; za celotno organizacijsko in vsebinsko izvedbo ter prijetno vzdušje na sami zelemenjavi pa še aktivne hortikulturnice Aleksandra Leban, Danica Taljat, Ljuba Kragelj, Kira Taljat Biščanin ob pomoči svojih partnerjev in tajnika TD Most na Soči Jerneja Vouka.

Zapisala: Danica Taljat


Avtor: Rajko Leban