Pestro »Mostarsko poletje«

V organizaciji TD Most na Soči in v sodelovanju z Občino Tolmin, Zavodom za šport in kulturo Tolmin, Turistično zvezo Gornjega Posočja in LAS Dolina Soče je bilo letos poletje na Mostu na Soči obogateno s kar 24 kulturno-zabavnimi in filmskimi dogodki. Prireditve so se začele konec julija,  takoj ko je bilo pridobljeno ustrezno soglasje NIJZ, in trajale do konca avgusta. Povprečno od 50 do 150 obiskovalcev je bilo navdušenih nad romantičnim prizoriščem ob Vodni hiši ter pestrostjo in kvaliteto izbranih izvajalcev. Priložnost nastopa so dobili tudi domači izvajalci, izmed katerih so s svojimi koncerti še posebej navdušili: Jazz punt big band, Eclipse in Johny Bravo.  Kino gledališče Tolmin je prispevalo 4 zanimive in aktualne filmske predstave. Z nastopi pa so navdušile tudi 4 amaterske gledališke skupine. Seveda so poslušalce posebej pritegnili naši uveljavljeni glasbeniki: Zoran Predin, Neisha in Slavko Ivančič. Velik potencial pa je pokazalo tudi izvedeno srečanje orkestrskih izvajalcev jazza, ki bi lahko postalo tradicionalno.

Po oceni organizatorja je bilo med obiskovalci veliko turistov, ki so v tem času zapolnili vse  nočitvene kapacitete v kraju in širši okolici. Gotovo se bo marsikdo zaradi te popestritve dogajanja še večkrat vračal v Posočje. Pokazalo se je tudi, da je v naslednjem letu smiselno bolj povezati osrednje dogajanje julija in avgusta v Tolminu in na Mostu na Soči v smiselno celoto, kar bi omogočilo obiskovalcem še več pestrosti. Mogoče bi veljalo razmisliti, da bi na prireditvenem prostoru postaviti tudi rezervno pokrito prizorišče, ki bi prišlo v poštev v primeru slabega vremena.

Vsekakor je uspešno in zelo dobro obiskano Mostarsko poletje pokazalo, da je tudi z manjšimi,  pogostejšimi  prireditvami možno zelo lepo popestriti in obogatiti poletni utrip in to kljub omejitvam zaradi upoštevanja ustreznih varnostnih ukrepov.

MOST NA SOCI POLETJE 2020